Siemens

Processen automatiseren met Siemens S7 of Siemens PCS7, is een logische stap. Siemens ontluikt met de SIMATIC controllers en TIA-portal veel mogelijkheden.

Siemens

Een gewild platform

De compacte S7-1200 en S7-1500 series zijn uitermate geschikt voor de automatisering van machines en processen. 

Siemens biedt een uitgebreide range aan communicatiemogelijkheden. Hiermee wordt de integratie met andere systemen en controllers eenvoudiger.

Thuiswerken

Een stap voorwaarts

Wizzo engineers zijn bekend met STEP7 en de verschillende mogelijkheden van programmeren binnen de Siemensomgeving. Onze S7 programmeurs weten de beste prestaties uit Siemens PLC’s te halen. De code wordt efficiënt en flexibel opgebouwd  

SCADA

Met WINCC maken we gebruikersvriendelijke bedieningspanelen. Ons doel is om de gebruiker op de meest logische manier te laten navigeren. Dit moet een intuïtief proces zijn waaraan we veel aandacht geven.  

Vaak presenteren we de werkwijze voordat we programmeren al aan de gebruikers. Wanneer een gebruiker zonder instructie een proces kan bedienen, dan is ons doel bereikt.

Ontwikkeling

Wij zetten graag een goede architectuur op. Dit is niet alleen de basis voor een goed functionerend systeem maar vereenvoudigd het onderhoud aan de software. Hardware en software gaan hierbij hand in hand. Het een kan niet zonder het ander. Onze architectuur heeft alle kenmerken van het S88 model.

Onze oplossingen kunnen eenvoudig worden ondergebracht in bestaande procesautomatisering. Dit kan doordat we bewust systemen als control modules opbouwen voor bijvoorbeeld batch verwerking.

“Met een juiste setup, voorkom je fouten en benut je de mogelijkheden optimaal”

Onderhoud

Bestaande systemen hebben aandacht nodig. Afhankelijk van de toepassing stellen we een onderhoudsplan op. Hiermee weten onze klanten dat de beschikbarheid van de systemen hoog is en blijft. Afwijkingen in de prestatie kunnen we op tijd tackelen.

Assetmanagement is de basis voor actief onderhoud. Besturingssystemen worden vastgelegd in ons beheersysteem. Zo zijn we ten alle tijden in controle over de juiste en recente software maar worden ook licenties en services actief bewaakt.

Optimalisatie

Een proces kan altijd slimmer. De softwarebesturing is hierin een kritisch onderdeel. Wizzo is bedreven in het opschonen van bestaande code. Zo zorgen we er voor dat systemen compliant worden en naar behoren functioneren. Het herstructureren van PLC software resulteert vaak in betere prestaties en gecontroleerd gedrag.

Wij voeren graag een analyse uit op bestaande code. Interesse in onafhankelijk advies? Neem contact met mij op.

Benieuwd naar de mogelijkheden?