pilules de pollen d’abeille pour commentaires de perte de poids http://pharmaciefr.org/ Wells fargo ligne de service client

Massaspectrometrie

http://safe-med-store.de/ http://erektile-dysfunktion-2016.de/ http://ctcsignal.com http://ikiprev.com http://wsanude.com http://twenteacademy.de http://martinsnuggles.de http://reeperbahn-campus.de http://artentity.de

Toepassing

Massaspectrometrie is een techniek waarmee elementen in vaste stoffen, vloeistoffen of gassen geanalyseerd kunnen worden. Hiermee kan identificatie, kwantificatie en profilering worden gedaan van de mogelijke moleculen, isotopen en molecuulcomplexen. Zodoende kan een beeld gevormd worden van de chemische samenstelling van een mengsel.

Function

Het massaspectrometrie proces bestaat uit 3 fases, te weten ionisatie, massascheiding en detectie. Tijdens de ionisatie fase worden de moleculen in het mengsel geĆÆoniseerd. Dit gebeurd door een elektrische lading aan te brengen. Er bestaan verschillende ionisatie technieken. Een aantal voorbeelden:

Mass Spectrometry

In de massascheiding fase wordt een techniek gebruikt om de verschillende elementen te scheiden op basis van massa/lading verhouding (m/z). Afhankelijk van de gekozen ionisatie techniek kan 1 van de volgende technieken worden gebruikt:

 

Counting ions

Vervolgens wordt in de laatste fase het aantal ionen geteld. De ionen kunnen op verschillende manieren gedetecteerd worden. Dit kan door de ionen te laten botsen op een scherm of door deze langs een scherm te laten gaan. Op deze manieren kan een stroom of lading geĆÆnduceerd worden.

Zo ontstaat uiteindelijk een massaspectrum, welke een weergave is van de intensiteit uitgezet tegen de massa/ladingsverhouding.

Combinatie met LabVIEW

Wizzo heeft een LabVIEW driver geĆÆmplementeerd voor de massaspectrometer GSD320/QMG220 van Pfeiffer Vacuum. Door middel van de driver is het mogelijk een meting te starten en stoppen in de massaspectrometer, eveneens als het starten en stoppen van de filament.

Tijdens het uitvoeren van een meting wordt data uitgelezen uit de massaspectrometers alsmede de gescande massaā€™s. Deze data kan vervolgens gepresenteerd worden in een rapport en/of geĆ«xporteerd worden naar een data-analyse systeem (Osisoft's PI, LabWare's LIMS) of een database.

Leveranciers

Enkele leveranciers van verschillende type massaspectrometers zijn:

 

Meer informatie?

Wizzo ICT-dienstverlening

De Trompet 2222
1967DC Heemskerk

0251-82 94 10
info@wizzo.nl

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!