LabVIEW

Rapid development

Wij hebben gekozen voor LabVIEW als ontwikkelomgeving vanwege de eindeloze mogelijkheden en de flexibiliteit die deze software ons biedt.

LabVIEW sluit naadloos aan op de hoogwaardige hardware van National Instruments. Door de grafische ontwikkelomgeving en onze uitgebreide set van modules en functies, zijn we in staat binnen afzienbare tijd kwalitatieve applicaties op te leveren.

LabVIEW

Alliance partner

Als partner van National Instruments, ontwikkelen we software op basis vanLabVIEW. Ons team van ontwikkelaars dragen zorg voor het ontwikkelen van nieuwe systemen maar voeren ook onderhoud op bestaande applicaties of installaties.

LabVIEW ondersteuning…

Architectuur

Ons development team heeft een architectuur opgezet specifiek voor geautomatiseerde test- en meetsystemen op basis van LabVIEW en/of TestStand.

Hiermee worden procesbesturingen, monitoring en data-acquisitie systemen rechtlijnig en eenvoudiger opgezet waarmee onze opdrachtgever tijd en geld bespaard.

Advies

Onze experts helpen u graag verder met advies op bestaande applicaties of bij het opzetten van een architectuur voor specifieke toepassingen.

Daarnaast worden we vaak gevraagd voor code reviews of tools voor gestroomlijnde ontwikkeling.

Extra capaciteit

Soms is het fijn om tijdelijk extra ondersteuning te hebben op LabVIEW projecten. Ontwikkelingen kunnen worden versneld door de juiste architectuur toe te passen. Onze ervaren en gekwalificeerde developers ondersteunen u graag.

Zo worden onze programmeurs vaak gevraagd om applicaties te analyseren en te debuggen. Bestaande applicaties op basis van LabVIEW of C++ herstructureren wij zodat deze beter functioneren of beter onderhoudbaar zijn.

Compact RIO

Data Acquisitie

LabVIEW is uitermate geschikt voor Data Acquisitie systemen zoals testsystemen voor bijvoorbeeld analyse en monitoring. In laboratoria zien wij LabVIEW vaak als de standaard voor het verzamelen van meetgegevens. LabVIEW kan op verschillende platforms opereren waaronder Microsoft Windows, Linux, Realtime, FPGA en embedded.

Hardware selectie

Elk project heeft specifieke hardware vereisten. Onze specialisten helpen u graag bij de selectie van de juiste hardware.

Eurotherm en LabVIEW

Eurotherm controllers worden vaak ingezet voor de aansturing van ovens en andere temperatuurregelingen of verwarmelementen. Met onze toolkit voor Eurotherm, is de connectie met LabVIEW eenvoudig opgezet.

Door de directe communicatie tussen LabVIEW en Eurotherm kunnen meetwaarden direct worden opgevraagd. Daarnaast kunnen setpoints en programma's vanuit LabVIEW in de regelaar worden gedownload en kan de temperatuurcurve worden gestart.

De toolkit kan de nieuwe generatie regelaars 2000 serie en 3000 serie op RS-485 en ethernet aansturen maar kan ook met oudere type regelaars van bijvoorbeeld de 900 serie communiceren.

Eurotherm

LabVIEW en PLC's

LabVIEW kan uitermate goed communiceren met PLC en DCS platformen. Hierdoor wordt een nieuwe wereld van connectiviteit en slimme functies geopend.

Een goede combinatie hierin is LabVIEW en Beckhoff. Zo wordt het robuuste hardware platform van Beckhoff verrijkt met de eindeloze mogelijkheden van LabVIEW.

Beckhoff hardware

Waarom LabVIEW?

LabVIEW is geoptimaliseerd voor het ontwikkelen van softwareapplicaties welke communiceren met hardware, services en andere softwareprogramma’s. LabVIEW is een grafische programmeertaal waardoor in plaats van tekst, de commando’s middels functieblokken aan elkaar worden verbonden. Hierdoor is de ontwikkeltijd vele malen korter dan bij op tekst georiënteerde ontwikkelomgevingen.

Bronkhorst

Bronkhorst FLOW-BUS en LabVIEW

Bronkhorst heeft met FLOW-BUS de communicatie tussen externe systemen en meerdere flow-controllers vereenvoudigd. Met onze software kan eenvoudig een connectie worden gemaakt met deze controllers.

Hiermee kan elke controller afzonderlijk worden aangestuurd en uitgelezen.

Door onze plug in op deze interface, kunnen meerdere flow-bus devices moeiteloos in een project worden teogepast.

Endress + Hauser

Endress + Hauser instruments maakt high quality sensoren t.b.v. het meten van onder andere druk, temperatuur, flow, niveau en vloeistofanalyse.

De integratie van een Endress + Hauser sensor in een project kan eenvoudig aangezien deze normaliter voorzien zijn van een standaard 4-20mA of een 0-20mA analoge uitgang.

HART protocol

Endress + Hauser biedt tevens de uitbreiding met het HART protocol. Hiermee zijn we in staat om naast de actuele proceswaarde, andere gegevens uit te lezen maar ook realtime parameters aan te passen in de sensor.

Door het HART protocol kan bijvoorbeeld het meetbereik tijdens operatie worden aangepast. Hiermee wordt de nauwkeurigheid van het te meten medium vergroot.

Wizzo heeft een HART driver voor LabVIEW ontwikkeld. Zo integreren we moeiteloos extra functionaliteit.

De HART additie kan vaak worden geïntegreerd in bestaande installaties of meetopstellingen.

Endress en Hauser
Julabo

Julabo warmte- en koelbaden

Julabo staat bekend om de hoge kwaliteit in temperatuurmanagement van samples en andere media.

Wizzo heeft voor de aansturing en uitlezing van deze apparaten een uitgebreide bibliotheek met drivers ontwikkeld. Hiermee kunnen nagenoeg alle functies eenvoudig middels een software applicatie worden bediend.

De aansturing is toepasbaar op onder ander de Corio-, Dyneo-, Top Tech en High Tech series van Julabo.

Daarnaast kan de aansturing in een embedded of Linux based project worden ingevoegd.

In combinatie met de recepy- of process engine kunnen meerdere opwarm of afkoel curves worden gedefinieerd en uitgevoerd. Hiermee bent u volledig in controle over de uit te voeren experimenten.

Temperatuurbewaking

Vaak wordt LabVIEW ingezet om de temperatuur te bewaken van een Julabo device. Dit ter validatie van de integriteit van een meetinstallatie.

Benieuwd naar de mogelijkheden?