Contactloos dikte meten

In samenwerking met Maxwell ndt BVBA heeft Wizzo de software, op basis van LabVIEW, voor het nieuwe PECT Instrument (Pulsed Eddy Current Testing) ontwikkeld. Door de praktische en gebruikersvriendelijke uitvoering van de PECT zijn kalibraties en metingen eenvoudiger en veel sneller dan tot nu mogelijk was.

Wanddikte meten

De PECT kan de wanddikte van stalen industriële-, olie- en/of gasleidingen meten en kan ook worden ingezet om de wanddikte van reactor vaten en opslagtanks te meten.

De metingen aan deze objecten kunnen periodiek worden uitgevoerd om eventuele corrosie of veroudering in een vroeg stadium te detecteren. 

Oil en gas

Veelal zijn deze objecten voorzien van een omhulsel, zoals ‘coatings’, een isolerend materiaal en zelfs gewapend beton.

De PECT kan door deze isolatiematerialen heen meten. Het demonteren van deze isolatie is daarmee overbodig geworden.

Slim meten

Het vernieuwende van het MAXWELL PECT instrument is dat het door hele dikke lagen isolatie kan meten en bijzonder snel is. Hierdoor is het toepassingsgebied groter dan voorheen mogelijk was.

De PECT bestaat uit drie hoofdcomponenten: de meetcomputer, de sensor en een kabel (standaard 8 meter). Het systeem wordt in zijn geheel door een batterij gevoed zodat deze op elke locatie kan worden toegepast.

Met de moderne software kan het instrument met een ‘smart phone’ worden op afstand worden bediend. Daarmee is de ergonomie van het instrument sterk verbeterd t.o.v. concurrerende systemen.

Pect Pulsed eddy current

Eenvoudig bedienbaar

De PECT is uitgevoerd als een draagbaar model dat gemakkelijk het veld kan worden meegenomen. Hiervoor is dan ook een intuïtieve gebruikersinterface ontwikkeld welke met werkhandschoenen kan worden bediend.

In de gebruikersinterface kan een raster worden gedefinieerd conform het te meten object. Dit raster stelt de meetbare locaties op het object voor. Vervolgens kan de meting in het veld worden uitgevoerd.

Door het toepassen van opvallende kleuren in dit raster, kan de meetspecialist ook van een afstand de meetresultaten waarnemen en interpreteren.

Toepassing

De PECT wordt momenteel wereldwijd toegepast bij meerdere multinationals. De meetinformatie is eenvoudig te interpreteren en kan in klant specifieke rapportages worden uitgevoerd.

Meer weten?

Meer informatie betreffende de PECT en Maxwell vind je op https://www.maxwellndt.com/

 

PECT