Data acquisitie hoeft niet duur te zijn

Dat je voor het meten van proceswaarden geen dure hardware nodig hebt, bewees Bilal Malik bij Wizzo.

Universele meter in pocketformaat

De uitdaging was niet eenvoudig. Hoe kunnen we met minimale kosten, flexibele hardware inzetten om data te verzamelen in het veld?

Bilal nam deze uitdaging aan bij Wizzo. Hij ontwikkelde de software op een prijs efficiënt industrieel hardware platform.

Sluit maar aan

Het platform is schaalbaar en kan in principe communiceren met elk type instrument of sensor. De meest gangbare sensoren of protocollen zijn hiervoor al inzetbaar. Daarbij kunnen er ook waarden worden uitgestuurd. Dit biedt de mogelijkheid om naast het meten ook te regelen of uit te schakelen.

Meten naar de cloud

Bilal gebruikte het cloud platform Wizzo LIMS als uitgangspunt. De nieuwe software communiceert direct met de cloud en verzend de data periodiek of wanneer er een verbinding mogelijk is.

Met Wizzo LIMS is er direct inzage in de meetdata en kan deze worden geanalyseerd.

Laag energieverbruik

De hardware is zeer energie efficiënt en kan daarmee batterij gevoed worden toegepast. Door slim om te gaan met de activatie van metingen en processen, kan het systeem voor verschillende toepassingen worden ingezet. Ook wanneer deze zeer afgelegen zijn of wanneer er geen vaste stroomaansluiting is.

Integratie in bestaande instrumentatie

De oplossing kan stand alone worden ingezet maar is ook perfect te integreren in bestaande instrumentatie. Hiermee maak je van elk apparaat, bijvoorbeeld een druktransmitter, flowmeter, thermokoppel maar ook een CV-installatie of een ander huishoudelijk apparaat, direct een smart device.

Het systeem is inzetbaar in R&D en industriële omgevingen maar ook in andere generieke toepassingen.

Beheer en updates

Naast het verzamelen van meetdata en het efficiënt oversturen naar de cloud, kan je vanuit Wizzo LIMS nieuwe updates, instellingen en firmware sturen naar de devices in het veld. Op deze manier is het beheer van nieuwe mogelijkheden schaalbaar en snel geregeld.

Meer weten?

Interesse in mogelijkheden met low-cost meetinstrumenten?

Bel ons vrijblijvend op 0251-501675 of mail naar support@wizzo.nl