“Vermogens schakelen met Eurotherm EPower is leuk!”

Geavanceerde gloeicurves

We passen de EPower van Eurotherm toe bij voornamelijk verwarmingsvraagstukken. Het gaat hierbij om het schakelen van grote vermogens. Zowel inductief als resistief kom je met de EPower van Eurotherm prima uit de voeten.

Snel schakelen

Voor bepaalde toepassingen is snel schakelgedrag noodzakelijk. De EPower heeft een korte reactietijd waardoor we razendsnel de output kunnen sturen. Voor bepaalde toepassingen schakelen we grote vermogens op milliseconde basis. We praten dan al snel over stromen van 160A of groter.

Integreer in jouw PLC

Een van de redenen dat we de EPower toepassen is dat deze meerdere interface mogelijkheden heeft welke direct communiceren met onze PLC’s en LabVIEW software. Hierdoor zijn we snel in business en dat bespaart veel ontwikkel- en configuratietijd.

iTools

De basis parameters stellen we in via iTools. Een verbinding tussen iTools en de EPower is eenvoudig opgezet. Dynamische parametrering doen we middels onze eigen software. Dit heeft namelijk direct effect op de regeling en kan adaptieve processen beter beheren.

Benieuwd naar meer ervaringen?