Fleet Management in de Cloud

Bij het beheren van meerdere schepen gaat het om meer dan alleen het verkrijgen van inzicht in de locatie en snelheid van een schip. De systemen aan boord van een schip worden intelligenter en vlootbeheerders hebben een toenemende behoefte aan economisch maar ook technisch inzicht.

Overal en altijd up to date.

Het rapporteren van real-time en historische gegevens wordt steeds belangrijker. Door de toenemende beschikbaarheid van het internet aan boord van een schip, wordt het interessanter om data van het schip naar de wal te verzenden.

Dit opent een breed scala aan mogelijkheden voor het optimaliseren of vereenvoudigen van administratieve taken maar biedt ook ingangen voor het automatisch vergaren van technische informatie.

Spliethoff
Vrachtschip

Data verzamelen

Wizzo heeft een applicatie ontwikkeld welke kan communiceren met systemen aan boord. Door deze communicatie zijn we in staat gegevens van bijvoorbeeld; engine control systems, alarm systemen, Olie kwaliteit systemen etc. vast te leggen. Daarnaast kunnen we signalen zoals temperaturen, analoge waarden (flow, druk, gewicht, etc.) en een variëteit aan digitale signalen inlezen middels onze hardware.

Framework

Wizzo heeft het systeem gebaseerd op een framework dat flexibel is opgezet waarmee het eenvoudig kan worden aangepast aan de wensen van de opdrachtgever. Hierdoor kan elke data van elk schip worden gelogd.

Vertel mij meer over de mogelijkheden

Logging

De data wordt lokaal in een buffer opgeslagen. Wanneer er een internetverbinding voor handen is, worden de gegevens op een veilige manier naar de cloud verzonden. Door een dynamische compressie toe te passen kan het systeem ook high speed data zoals (trillingen, geluiden, beelden, etc.) verzenden.

Een beveiligde verbinding

Uw data zijn belangrijk. Daarom wordt het transport van alle data over het internet uitgevoerd over een versleutelde VPN-verbinding. Deze verbinding versleuteld niet alleen de data maar verzorgt ook een stabiele verbinding.

Met de beveiligde data, is de informatie van het schip verborgen voor concurrentie en overheden. De data kan middels elke internetverbinding worden verzonden.

Dashboard in de cloud

Aan de wal, op kantoor, onderweg of thuis heeft u in een dashboard alle relevante informatie tot uw beschikking. De informatie is beschikbaar in een dashboard welke middels een webbrowser (over een beveiligde “https” verbinding) wordt weergegeven. Middels dit dashboard heeft u inzage in de gehele vloot maar kan er ook worden ingezoomd op specifieke data van een schip.

Het dashboard kan vanaf gangbare computers (Windows, Linux or Mac) of middels een tablet worden bekeken.

Presentatie

De webapplicatie biedt de mogelijkheid om de data in diverse wijzen weer te geven. Standaard lijsten voorzien in snelle informatie of presenteren actuele alarmen.

In eenvoudig te gebruiken grafieken kan snel een historische overview worden gepresenteerd. Deze grafieken zijn een van de belangrijkste gereedschappen die de applicatie biedt. Meervoudige plots of het vergelijken van data van meerdere bronnen of schepen geeft inzicht in complexe processen.

Middels geavanceerde triggers kunnen klant specifieke waarschuwingen worden geautomatiseerd.

Map

Vertel mij meer over de mogelijkheden