Pilot plants

In laboratoria voor petrochemisch-, keramisch- en metallurgisch onderzoek is data analyse, mechanische aansturing en veiligheid van vitaal belang. Wizzo heeft software ontwikkeld voor het meten en aansturen van dergelijke laboratorium opstellingen. De software is gebouwd als een framework, waardoor de applicatie volledig naar de wens van de klant aangepast kan worden.

Analyse

HMI

Met een gebruiksvriendelijke PC applicatie kan een onderzoeker de laboratorium opstelling in de gaten houden voor, tijdens en na het uit te voeren experiment. Op het scherm zal een P&ID (Piping & Instrumentation Diagram) weergegeven worden van de pilot plant met daarop de realtime waarden van de thermokoppels, heat tracing, drukmeters en flowsensoren.

De momentele- en de historische gegevens van een experiment kunnen in een tabel en grafiek weergegeven en geëxporteerd worden. Zodoende kan er een analyse op de meetdata gedaan worden.

Safety

Binnen de software kunnen alarm levels bepaald worden waarop de alarmering kan worden ingesteld. Aan deze alarmeringen kunnen acties gehangen worden, zoals het openen van veiligheidskleppen. Andersom kunnen bijvoorbeeld milieuboxen (gas detectie) aangesloten worden op de applicatie.

Apparaten Koppelen

Gilsons auto sampler

De applicatie is zo ontwikkeld dat deze kan communiceren met (een combinatie van) externe apparaten, bijvoorbeeld de Interscience gaschromatograaf, Pfeiffer Vacuum massaspectrummeters en Gilson Auto Samplers, een geautomatiseerde pipetteer opstelling. De data van deze en andere apparaten kan in de applicatie worden bijgehouden en weergegeven.

Onze applicatie voor pilot plants draait momenteel bij een metallurgisch- en keramische klant en een groot petrochemisch onderzoekslaboratorium.